Wednesday, September 20, 2017

ទទួលទាន​ស៊ុត ៤ គ្រាប់​១​សប្តាហ៍ បន្ថយ ៣៤ % ហានិភ័យ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​២

·   0

តាម​ពួក​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​, ប្រសិទ្ធភាព​ការពារ​សរីរាង្គ​ប្រឆាំង​តប​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​របស់​ស៊ុត គឺ​ដោយសារ​សម្បូរ​សារជាតិ​ជីវជាតិ​មាន​ប្រយោជន៍​, ឥទ្ធិពល​ដល់​ដំណើរ​បំប្លែង​គ្លុយកូស និង​ប្រតិកម្ម​បន្ថយ​រលាក​ខ្ពស់ ។​
 នោះ​ជា​លទ្ធផល​ស្រាវជ្រាវ​រយៈពេល​វែង នៅ​ក្រុម​បុរស​អាយុ​ពី ៤២ ដល់ ៦០ ឆ្នាំ របស់​ពួក​ជំនាញការ​នៅ​សកលវិទ្យា​ល័យ Eastern Finland, ហ្វាំ​ង​ឡង់​ថ្មីៗ​នេះ ។
ការស្រាវជ្រាវ​រកឃើញ​ថា អ្នកទទួល​ទាន​ស៊ុត​ជាប្រចាំ នោះ​បរិមាណ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ទាប​, ហានិភ័យ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​២ ទាប​ជាង​ប្រៀប​ទៅនឹង​ក្រុម​ទទួលទាន​តិច ឬ ពុំដែល​ទទួលទាន ។​ តាម​ការស្រាវជ្រាវ ទទួលទាន​ស៊ុត​ប្រមាណ ៤ គ្រាប់ ១ សប្តាហ៍ បន្ថយ​បាន​ហានិភ័យ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោម​ប្រភេទ​២ ដល់ ៣៧% ប្រៀប​នឹង​អ្នកទទួល​ទាន​តែ​១​គ្រាប់ ។​
ប៉ុន្តែ ពួក​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ ក៏​ព្រមាន​ថា ប្រសិន​ទទួលទាន​ច្រើនពេក​, លើស ៤ គ្រាប់ ១ សប្តាហ៍ នឹង​ពុំ​នាំមក​នូវ​ផលប្រយោជន៍​ណា​១​ឡើយ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​២ ។​ ប្រភពពីksn-news.com

Subscribe to this Blog via Email :